Naročite se

  • osebno z napotnico izbranega zdravnika , vsak delovnik med 08.00 in 12.00

  • napotnico izbranega zdravnika lahko pošljete tudi po pošti na Iatros, Parmova 51b, 1000 Ljubljana, in poslali vam bomo datum za pregled

  • samoplačniški pregled – glede termina je najlažji in najhitrejši odziv preko e-pošte info@iatros.si ali po telefonu 01 236 43 70
  • V nujnem primeru z napotnico z oznako stopnja nujnosti 1 – nujno;

 

ZA NUJNE PRIMERE

V nujnih primerih nas pokličite na telefon 01 / 236 43 75 ali sporočite po e-pošti: info@iatros.si, kjer pripišite tudi svojo telefonsko številko, da vas pokličemo nazaj in se bomo dogovorili za takojšni ali čimprejšnji pregled in oskrbo.

 

Pri nas se oglašajo bolniki z različno napisanimi napotnicami. Pogosto prihaja do slabe volje, ker mnogi želijo biti pregledani takoj. Naša ustanova je cenjena, vendar ni predvidena za zdravljenje vseh slovenskih bolnikov s krvavitvami iz črevesa in težavami v predelu zadnjika. Bolniki nam bodo zelo pomagali, če nas bodo sami opozorili na tiste stvari, ki so zares nujne. Pri nas menimo, da so to:

  • Analna tromboza – vnetje zunanjega hemoroidalnega vozla – nenadna, boleča oteklina ob zadnjiku, ki  jo po navadi vidimo kot modrikasto oteklino ob sami zadnjični odprtini, ki je lahko velika od manjšega fižola do velikosti češnje. Redkeje gre za obsežnejše tromboze, ki zajemajo tudi notranje vozle.
  • Gnojno vnetje ob zadnjiku, ki se kaže kot boleča, pordela oteklina na koži ob zadnjični odprtini. Včasih se takšna sprememba tudi sama pregnoji. Takrat bolnik čuti olajšanje. Vsekakor naj nas bolnik na takšno stanje opozori, da bomo ocenili ali bi s takojšnim posegom lahko pomagali.
  • Sum na rakavo obolenje – takšno stanje skušamo pojasniti takrat kadar imamo pred seboj starejšega bolnika, ki do sedaj še ni opažal krvavitev na črevo in še ni imel resnih pregledov zadnjega črevesa (SVIT, koloskopija).
  • Redkeje pridejo na pregled bolniki, kjer se jim prične pojavljati krvavitev z driskami, kar opažamo pri kroničnih vnetnih črevesnih boleznih.
  • Bolniki, ki imajo dolgotrajne težave s krvavitvami in bolečinami pri odvajanju –  po  navadi niso nujni, čeprav so mnogi od njih zaskrbljeni ali zaradi bolečin tudi prestrašeni.
  • V primeru, da se vam zgodi, da kile nikakor ne morete reponirati – potisniti nazaj, in da se prične na tem mestu huda bolečina ter občutek slabosti in mrzlica, je potreben čim prejšnji pregled pri kirurgu, najbolje kar na urgenci.

Bolniki, ki imajo napotnico nujno in jih zaradi tega moramo pregledati, kasneje pa se izkaže, da je bila oznaka »nujno« neupravičena, delajo veliko škodo drugim, saj povzročajo dolgo čakanje v ambulanti. Takšne »prevare« povzročajo nejevoljo pri našem osebju, pozna pa se tudi v čakalnici.

 

Odgovorna oseba za čakalne sezname je ga. Magda Pibernik.