Splošna kirurgija

Izrezovanje vraščenih nohtov – Pri napačnem striženju nohtov pride pogosto do bolečega vraščanja in gnojenja nohtov, predvsem palca na nogi, terpija je da se prizadeti noht kirurško odstrani.Nohti slika za spl stran

Odstranjevanje znamenj – s kirurško ekscizijo odstanimo različna kožna znamenja.

Odstranjevanje bradavic in klavusov (kurjih očes) so neprijetna predvsem na nogah. S kirurških posegom jih lahko radikalno odstranimo.

Odstranjevanje lipomov in ateromov – maščobne in lojne bule lahko odstranimo.

Kaj me čaka, če sem pri vas naročen/a na operacijo vraščenega nohta, odstranjevanje znamenj, kurjih očes, bradavic, lipomov ali ateromov?

Sinus pilonidalus

je votlina nad trtico, ki se povezuje z zunanjostjo in vsebuje dlake, kar povzroča kronična vnetja, gnojenje in bolečino.

Če je sinus majhen se operacija izvede v lokalni anesteziji če pa je večji pa v regionalni anesteziji to je v spinalnem bloku. Pred operacijo se boste pogovorili z anesteziologom, nato pa bo kirurg sinus odstranil. Po posegu v lokalni ali regionalni anesteziji boste poležali toliko časa, da smo prepričani, da se je krvavitev iz rane umirila, in nato boste odpuščeni z vsemi navodili, kako rano negovati. Zdravljenje je v večini primerov končano v kakih dveh mesecih, vendar je odvisno od upoštevanja navodil in sposobnosti vašega telesa za celjenje ran.

Zelo pomembno je, da rano razpirate, da se ne bi prehitro zlepila skupaj. Najbolje se bo zacelila, če se z novim tkivom zapolni od spodaj navzgor, da se tvori brazgotina.

Kaj me čaka, če sem naročen na operacijo pilonidalnega sinusa?