Medicinski center Iatros

Urša Belaj

Irena Tonin

Strokovno področje: obravnava ginekoloških bolezni in stanj od deklic, mladostnic, žensk v rodni dobi ter peri in po menopavzi. Njena strast je obravnava nosečnic. Opravlja tudi 3D/4D ultrazvočno diagnostiko stanja rodil ter pregled ploda.

Medicinsko fakulteto je s pohvalo končala na Univerzi v Ljubljani leta 2007. V času študija je bila raziskovalka na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Za raziskavo z naslovom Pomen C-reaktivnega proteina v diagnostiki akutno nastale vročine brez žariščnih znakov bolezni pri otrocih je prejela Prešernovo priznanje. Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva je na Ginekološki kliniki v Ljubljani leta 2016 opravila s pohvalo. Naslov specialistične naloge je bil Lokalna uporaba dolgodelujočega lokalnega anestetika levobupivakaina za zmanjšanje pooperativne bolečine po carskem rezu. Temo je predstavila kot plakat na 23. Evropskem kongresu porodništva in ginekologije v Glasgowu na Škotskem. Sodelovala je pri pripravi smernic za obravnavo nosečnic in porodnic pri okužbi z virusom gripe. Septembra 2018 je pri Fetal Medicine Foundation iz Londona opravila licenco za merjenje nuhalne svetline pri plodu. Leta 2020 je bila imenovana za glavnega mentorja za področje ginekologije in porodništva. Od leta 2016 do 2021 je bila zaposlena v ZD Domžale kot specialistka ginekologije in porodništva, kjer je bila tudi vodja ginekološkega dispanzerja.

Irena Tonin je članica združenja ISSM (International Society of Sexual medicine) in ESAG (European Society of Aesthetic Gynecology).

dr. Minca Voje

doc. dr. Darija Šćepanović

Leta 1993 je zaključila študij fizioterapije na Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani. Izobraževanje je še istega leta nadaljevala na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja Kontinence. Leta 2020 je pridobila doktorat znanosti s področja Menedžmenta kakovosti z doktorsko disertacijo Gradniki modela nacionalnega programa primarne preventive urinske inkontinence v Sloveniji.

Svojo poklicno kariero je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo-Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na sedanji Zdravstveni fakulteti, Univerza v Ljubljani na Oddelku za fizioterapijo. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka specialistka zaposlena na Ginekološki kliniki, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, trenutno opravlja funkcijo vodje.

Področje njenega strokovnega in raziskovalnega dela je disfunkcija medeničnega dna, predvsem urinska in fekalna inkontinenca ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu. V obdobju 2006 do 2008 je bila članica raziskovalne skupine v evropskem projektu Asia-Link EU Programme – URO Project. Je članica raziskovalne skupine v terciarnih razvojnih projektih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Je raziskovalka pri projektih in programih Javne agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Sodeluje v projektih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje.

Na dveh dodiplomskih študijskih programih fizioterapije je nosilka predmetov s področja fizioterapije za zdravje žensk in disfunkcije medeničnega dna.

Njena bibliografija obsega tako strokovne in znanstvene prispevke kot tudi avtorstvo poljudno strokovnih člankov in priročnikov s področja zdravja žensk. Je soavtorica slovenskih priporočil za telesno dejavnost v nosečnosti. Je vabljena predavateljica na številnih domačih in tujih kongresih.

V letu 2019 je kot soavtorica prejela prvo nagrado za najboljši poster s področja fizioterapije za zdravje žensk, ki je bil predstavljen na svetovnem kongresu združenja fizioterapevtov v Švici.

Je članica številnih znanstvenih in strokovnih združenj doma in v tujini. Bila je predsednica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk, združenja fizioterapevtov Slovenije. Združenje fizioterapevtov Slovenije ji je leta 2019 podelilo zlato plaketo za strokovno organizacijske dosežke na področju fizioterapije. Dva mandata je bila podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk in članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapiji pri Ministrstvu RS za zdravje.

Je članica uredniškega odbora strokovne revije Fizioterapija Združenja fizioterapevtov Slovenije. Je recenzentka za ameriško revijo Journal of Women’s Health Physical Therapy.

doc. dr. Tomislav Mirković

Nataša Bajt Kastelic

Strokovna področja: oskrba stome, inkontinenca, endoskopija

Diplomirala je na Visoki šoli za zdravstvo v Izoli. Izkušnje je nabirala na Oddelku za abdominalno in vaskularno kirurgijo v SB Izola, kjer je bila zaposlena 13 let. Od leta 2016 je zaposlena v MC Iatros. Opravlja delo vodje dejavnosti endoskopije. Leta 2019 je zaključila šolanje za področje enterostomalne terapije.

prim. Matjaž Koželj

Strokovna področja: funkcionalne preiskave medeničnega dna, gastroenterologija

Matic Avguštin

Spletna stran uporablja piškotke.
Dovoli
Zavrni