Medicinski center Iatros

Laserska kirurgija

Lasersko kirurgijo uporabljamo pri zdravljenju povrhnjih sprememb na koži in podkožju, lahko tudi na sluznicah. V proktologiji se laser lahko uporabi za zdravljenje hemoroidov, fistul, pilonidalnega sinusa in analnih bradavic in predrakavih (displastičnih) sprememb.

Kirurgija z uporabo laserja je metoda, ki z energijo močne svetlobe opravi uničenje obolelega tkiva in končno odstranitev. Zdravljenje z laserjem je lahko za določene primere enako učinkovito in obenem manj boleče kot klasična kirurgija. Okrevanje je hitrejše.

Anamneza in klinični pregled

Med pregledom se zdravnik kirurg odloči ali je potrebno kirurško zdravljenje.

Diagnostika

Opravimo diagnostične postopke, kot običajno za posamezno bolezen ali stanje.

Zdravljenje

Hemoroidi

V sodobnem načinu zdravljenja izpadajočih vozlov lahko uporabimo laser. Metoda je primerna za hemoroide tretje do četrte stopnje. Uporabljamo sodobni diodni laser.

Prednosti kirurškega posega z laserjem so manjša pooperativna bolečina, hitrejše okrevanje in vrnitev k dnevnim aktivnostim ter ohranitev naravne anatomije zadnjika. Tehnika ni primerna za odstranjevanje kožnih gub (odvečne kože ob zadnjiku).

Pilonidalni sinus

Začetne oblike vnetja podkožja z dlakami nad trtico (pilonidalne bolezni) lahko zdravimo na minimalno invaziven način s pomočjo kirurgije in laserja v globokih tkivih kože.

Perianalne bradavice

Analne kondilome ali bradavice se lahko odstranjuje tudi z laserjem. Gre za obliko zdravljenja brez dotika inštrumenta s kožo, izvaja se ga v lokalni ali regionalni anesteziji.

 

O primernosti in možnosti zdravljenja s pomočjo laserja se posvetujte z lečečim proktologom na pregledu.

Trenutno v MC Iatros zdravljenje z laserjem izvajamo samoplačniško.