Medicinski center Iatros

doc. dr. Mija Blaganje

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Doc. dr. Mija Blaganje, dr. med. je specialistka ginekologije in porodništva, priznana strokovnjakinja za obravnavo in zdravljenje povešanja in zdrsa organov medeničnega dna, nenadzorovanega uhajanja urina, medenične bolečine, poškodb presredka, patologije materničnega vratu ter minimalno invazivnega zdravljenja nerakavih, predrakavih in rakavih ginekoloških bolezni ter uroginekoloških stanj.

Medicinsko fakulteto je zaključila leta 2003 v Ljubljani. Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva je opravila leta 2011. Leta 2012 je pridobila doktorat znanosti s področja Biomedicine z doktorsko disertacijo Vpliv lokalne aplikacije zarodnih mišičnih celic na zdravljenje stresne urinske inkontinence pri ženskah.

Dela kot vodja Oddelka za ginekološko kirurgijo in uroginekologijo na Kliničnem oddelku za ginekologijo Ginekološke klinike, UKC Ljubljana. Je docentka za področje ginekologije in porodništva pri Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Redno se izobražuje, predava na strokovnih srečanjih in opravlja demonstracije posegov doma in v tujini, sodeluje pri mednarodnih raziskovalnih projektih in je članica mednarodnih združenj: International Urogynecology Association – IUGA), International Continence Society – ICS ter Mediteranean Incontinence and Pelvic Floor Society – MIPS