Medicinski center Iatros

Irena Tonin

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Strokovno področje: obravnava ginekoloških bolezni in stanj od deklic, mladostnic, žensk v rodni dobi ter peri in po menopavzi. Njena strast je obravnava nosečnic. Opravlja tudi 3D/4D ultrazvočno diagnostiko stanja rodil ter pregled ploda.

Medicinsko fakulteto je s pohvalo končala na Univerzi v Ljubljani leta 2007. V času študija je bila raziskovalka na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Za raziskavo z naslovom Pomen C-reaktivnega proteina v diagnostiki akutno nastale vročine brez žariščnih znakov bolezni pri otrocih je prejela Prešernovo priznanje. Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva je na Ginekološki kliniki v Ljubljani leta 2016 opravila s pohvalo. Naslov specialistične naloge je bil Lokalna uporaba dolgodelujočega lokalnega anestetika levobupivakaina za zmanjšanje pooperativne bolečine po carskem rezu. Temo je predstavila kot plakat na 23. Evropskem kongresu porodništva in ginekologije v Glasgowu na Škotskem. Sodelovala je pri pripravi smernic za obravnavo nosečnic in porodnic pri okužbi z virusom gripe. Septembra 2018 je pri Fetal Medicine Foundation iz Londona opravila licenco za merjenje nuhalne svetline pri plodu. Leta 2020 je bila imenovana za glavnega mentorja za področje ginekologije in porodništva. Od leta 2016 do 2021 je bila zaposlena v ZD Domžale kot specialistka ginekologije in porodništva, kjer je bila tudi vodja ginekološkega dispanzerja.

Irena Tonin je članica združenja ISSM (International Society of Sexual medicine) in ESAG (European Society of Aesthetic Gynecology).