Medicinski center Iatros

Marija Gačić Štotl

dr. med., specialistka splošne kirurgije

Strokovna področja: splošna kirurgija, proktologija, analna manometrija, ultrazvok medeničnega dna, fekalna inkontinenca, medenično dno

 

Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2011, a se je še kot študentka zanimala za kirurgijo in prostovoljno delala na raznih kirurških ter ginekoloških oddelkih UKC Ljubljana, kot tudi v Medicinskem centru Iatros. Kmalu zatem se je zaposlila kot sobna zdravnica v Medicinskem centru Iatros. Njeno zanimanje za proktologijo se je pričelo na njenem potovanju po Etiopiji in obisku Bolnišnice Fistula (prof. Habtemariam Tekle in prof. Gordon), kar je bil tudi razlog, da se je navdušila nad kirurškim in celostnim zdravljenjem medeničnega dna. To pa jo je hkrati tudi povezalo s prof. Pavletom Košorokom in Medicinskim centrom Iatros.

Učila se je pri svetovno znanih koloproktologih, kot so prof. Marianne Starck Sondergaard (Malmö, Švedska), prof. Giullio Aniello Santoro (Treviso, Italija), prof. Eva Csatar (Budimpešta, Madžarska), prof. Andrea Frudinger (Dunaj, Avstrija).

Specializacijo splošne kirurgije je končala leta 2023 v Ljubljani. Od takrat je redno zaposlena v Medicinskem centru Iatros.

Predava na kirurških kongresih in se izpopolnjuje na področju koloproktologije. Raziskuje področje fekalne inkontinence in proktologije. Je članica Evropske koloproktološke zveze, Evropskega endoskopskega združenja, Evropske organizacije za onkološko kirurgijo ter Evropske herniološke zveze. V naši ustanovi kot proktologinja in splošna kirurginja izvaja proktološke preglede in operacije, analno manometrijo, ultrazvok medeničnega dna ter operacije kil.