Medicinski center Iatros

Dimeljske kile

Dimeljske kile v MC Iatros operiramo tudi na laparoskopski način.

Laparoskopska operacija pomeni manj bolečin po operaciji, krajše okrevanje in manj možnosti za ponovitev. Taka operacija je priporočena za sočasno oskrbo dimeljskih kil na obeh straneh in oskrbo kil, ki se pojavijo ponovno na istem mestu (recidiv).

Kila (strokovno hernia ) je bočenje črevesa skozi nenaravno odprtino, ki nastane z razmikanjem vezivnega tkiva v trebušni steni. Najpogosteje se kila pojavi v dimljah (ingvinalno), lahko pa tudi v popku, na mestu operativnih brazgotin in drugje. Kila je pogosteje pridobljena, lahko je tudi prirojena. Kila se najpogosteje kaže z izboklino. Pojav kile ni nevaren, nevarni so morebitni zapleti.

Anamneza in klinični pregled

Pri pregledu kirurg ugotovi mesto nastanka kile, velikost kile in ali se vsebina kile lahko potisne nazaj v notranjost. Zaradi možnih resnih zapletov ob pojavu kile vedno svetujemo operacijo.

Zdravljenje

Operacije dimeljskih kil izvajamo odprto po nenapetnostni metodi z mrežico in laparoskopsko, prav tako z mrežico.

Laparoskopske operacije kil, kar pomeni, da kirurg skozi tri majhne odprtine namesti mrežico z ‘notranje’ strani, imajo določene prednosti. Pacienti po takem posegu hitreje okrevajo, imajo manj pooperativnih bolečin, kozmetični učinek je zaradi manjših rezov boljši.

Laparoskopsko operacijo še posebej priporočamo pri bolnikih z obojestransko kilo, pri ponovitvah kil po predhodnih operacijah ter pri ženskah.

Laparoskopske operacije kil v MC Iatros izvajamo samoplačniško.

POMEMBNO: V primeru, da kile nikakor ne morete potisniti nazaj (reponirati), in da se ob tem pojavi huda bolečina ter občutek slabosti in bruhanja, je potreben čim prejšnji pregled pri kirurgu.

Spletna stran uporablja piškotke.
Dovoli
Zavrni