Medicinski center Iatros

Krvavitev

Boleče odvajanje

Star sem 45 let, zadnje 3 mesece imam boleče odvajanje s krvjo v školjki in na papirju. Zatipam si tri bulice, bolečina je taka, da skoraj ne upam iti na veliko potrebo. Proktologa imam šele čez en mesec.

Spoštovani!Kot mi pišete, gre prav gotovo za hude težave, ki jih verjetno ne bo mogoče pozdraviti z mazili ali svečkami. Priporočili bi vam še, da poskusite še z analnimi čepi, ob tem pa bi še uporabljali nitroglicerinsko mazilo. Če to ne bo pomagalo, pa bi bilo pametno razmišljati o operaciji.Glede na to, da omenjate, da kri kaplja tudi v školjko je možno, da gre še za hemoroide in vnetje v zadnjiku, na kar sklepam iz zatrdlin, ki jih tipate (povečane papile?).Vsekakor se lahko oglasite pri nas. Lep pozdrav!

Krvavitev – hemoroidi?

Sprašujem za moža, ki je imel v vaši ustanovi pred tremi meseci podvezane vse tri hemoroide, sedaj pa že več kot en teden krvavi in ima hude bolečine pri odvajanju blata, bolečine pa so prisotne tudi v mirovanju. Osebna zdravnica ga je pregledala in mu predpisala mazilo. Prosila vas bi za nasvet.

Po ligaturah se rane vedno zacelijo z brazgotino. Če kasneje bolnik trdo odvaja take brazgotine rade počijo, ranice pa neprijetno skelijo. Ker gre za umazano področje je celjenje podaljšano. Svetujem da se gospod prijavi na pregled pri nas. Vsekakor mu bomo lahko pomagali .Lep pozdrav!

Krvavitev iz anusa

Že skoraj en mesec opažam po izločanju, ko se s papirjem obrišem okoli danke, krvave sledi. Kri je svetlo rdeče barve in jo je včasih manj, včasih več. Ali so to kakšni hemoroidi, ki se ob brisanju ranijo ali je kaj drugega?

Spoštovani !Na vprašanja o krvavitvah na črevo sem že večkrat odgovarjal. Upam, da ste si kak tak odgovor na Vivinem forumu že prebrali. Nič ne pišete o vaši starosti, kar seveda tudi vpliva na zdravnikovo razmišljanje za kakšno bolezen bi šlo. Pri krvavitvah vedno vprašamo tudi o bolečinah pri odvajanju. Če so prisotne (posebej ob trdem blatu), gre ponavadi za črevesno razpoko. Pri krvavitvah brez bolečin pa moramo narediti nadaljnje preiskave, saj gre lahko tudi za krvavitev iz višjih predelov črevesa in za resnejše obolenje. Če ste stari nad 50 let ste gotovo dobili poziv programa SVIT, kjer se ugotavlja skrita krvavitev iz prebavil. Tudi ta izvid je za zdravnika zelo pomemben. Nikakor ne svetujem, da se zdravite na pamet. Prijavite se za pregled, da se ugotovi od kod krvavite, šele potem ste lahko mirni. Lep pozdrav!

Kri na blatu

Že nekaj časa opažam, da je blato zelo gosto in zato s težavo opravim veliko potrebo, takrat opazim malo krvi na papirju. Danes sem po opravljanju potrebe opazila kar nekaj krvi v školjki. Imela sem zelo gosto blato in sem se precej napenjala, čutila sem bolečino in pekoč občutek. Slabokrvna nisem, ker sem imela prejšnji teden pregled krvi.

Spoštovana! Težave ste zelo lepo opisali. Ob trdem blatu se bolj napenjate, takrat vam črevo poči. Takšna razpoka boli. Krvavitve se ob novem odvajanju ponavljajo. O tem sem na Vivinem portalu že večkrat pisal in svetujem, da si nasvete glede črevesne razpoke preberete. Vsekakor vam svetujem, da skrbite za redno in mehko odvajanje. Svetujem tudi masažo zadnjega črevesa z naravnimi mazili s čimer odstanjujete umazanijo iz rane in poživite krvni obtok, kar vse pripomore k boljšemu celjenju. Če se težave v kratkem ne bi pomirile, pa bi vsekakor svetovali bolj temeljit pregled. Lep pozdrav!

Odpri vse
Zapri vse